Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tong met garnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 tongen à 600 gr, schoon gemaakt en vel verwijderd
11/2 dl droge witte wijn
2 dl crème fraîche
50 gr roomboter
250 gr gepelde Hollandse garnalen
zout en peper
extra nodig; grote ovenschaal

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vissen naast elkaar in de schaal. Meng de wijn met de crème fraîche en schenk dit over de vissen. Zet de braadslede circa 10 minuten in het midden van de oven. Schenk het braadvocht in een kleine pan (laat de tongen in de schaal liggen en houd ze warm) en klop in gedeelten de koude boter door het braadvocht. Roer de garnalen door de saus en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus met garnalen over de vis en zet de schaal nog 3 minuten in de oven.
Fileer de tongen en serveer ze met de saus en gestoofde zeekraal.

Zie gestoofde zeekraal.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Griet in bier
Gemengde gegrilde visschotel
Moules á l'escargot
Gemarineerde meerval met daikonkers
Visschotel met aardappelpuree

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes